Linser lagar du både snabbt och enkelt. Med god smak, härlig konsistens och mångsidighet kan de användas i allt från sallader till soppor och grytor. Här kan du lära dig skillnaden mellan GoGreens olika linser.

Röda Linser
Röda Linser blir mjuka och lite mosiga efter kokning och är därför extra goda i grytor, soppor, gratänger köttfärssås och grönsaksbiffar. De behöver inte blötläggas och är snabbkokade, klara på tio minuter. Röda linser är skalade och går inte att grodda. De är protein- och fiberrika.

 

Gröna Linser
Gröna linser är fastare i konsistensen och kräver längre koktid än sin röda kusin. Gröna linser är goda i sallader, grytor, soppor och gratänger. De behöver inte blötläggas, men blir större och kokar snabbare ocm de får ligga i vatten i ca 1 timme. Gröna linser går att grodda och är protein- och fiberrika.