Tillagning:
Beräkna 3 dl vatten till 1 dl hirs. En portion motsvarar ungefär 0,5 dl torr hirs.
- Skölj hirsen med kokande vatten.
- Koka på svag värme, i ca 25 min, tills vattnet kokat bort.
Beräkna 3 dl vatten till 1 dl hirs. En portion motsvarar ungefär 0,5 dl torr hirs.
Skalad hirs.
Hirs är naturligt glutenfritt.
Ursprungsland: Se förpackningens toppflik.
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | 1500 kJ/350 kcal |
Fett | 2,9 g |
varav mättat fett | 0,6 g |
Kolhydrat | 68 g |
varav sockerarter | 0,6 g |
Fiber | 3,2 g |
Protein | 11 g |
Salt | 0 g |
Järn | 4,8 mg (34%*) |
Magnesium | 100 mg (27%*) |
Zink | 3,4 mg (34%*) |
*av DRI (Dagligt referensintag) |