Tillagning:

Beräkna 3 dl vatten till 1 dl hirs. En portion motsvarar ungefär 0,5 dl torr hirs.

  1. Skölj hirsen med kokande vatten.
  2. Koka på svag värme, i ca 25 min, tills vattnet kokat bort.

Ingredienser

Skalad hirs.

Hirs är naturligt glutenfritt.

Ursprungsland: Se förpackningens toppflik.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1500 kJ/350 kcal
Fett 2,9 g
varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrat 68 g
varav sockerarter 0,6 g
Fiber 3,2 g
Protein 11 g
Salt 0 g
Järn 4,8 mg (34%*)
Magnesium 100 mg (27%*)
Zink 3,4 mg (34%*)
*av DRI (Dagligt referensintag)

Här kan du handla våra produkter