Tillagning:

  1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (1 del bönor – 3 delar vatten) i 12-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid.

  2. Skölj bönorna i kallt vatten och koka sedan upp dem i nytt vatten (1 del bönor – 3 delar vatten) under lock i 1 timme.

  3. Häll av kokvattnet.

     

Ingredienser

Torkade bruna bönor.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1350 kJ/320 kcal
Fett 1,5 g
varav mättat fett 0,2 g
Kolhydrat 45 g
varav sockerarter 4,5 g
Fiber 16 g
Protein 22 g
Salt 0,1 g
Järn 5,0 mg (36%*)
*av DRI (Dagligt referensintag)

Här kan du handla våra produkter