Tillagning:

Ärter för intä ätas obehandlade.

  1. Skölj ärterna.
  2. Blötlägg i kallt vatten i ca 12 timmar och häll av vattnet.
  3. Koka i nytt lättssaltat vatten på svag värme under lock i ca 45-60 minuter.
  4. Häll av vattnet

Ingredienser

Torkade svenskodlade gula ärter.

Nettovikt: 500 g samt 1 KG.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Näringsvärde per 100 g torkade ärter

Energi 1325 kJ/317 kcal
Fett 1,0 g
varav mättat fett 0,2 g
Kolhydrat 49 g
varav sockerarter 2,1 g
Fiber 11 g
Protein 22 g
Salt <0,01 g

Här kan du handla våra produkter