BBQ-bönbiffar med svarta bönor med pastasallad & avokadokräm
Här kommer sommarens godaste recept på bönbiffar med svarta bönor – svenskodlade såklart! Låt biffarna ligga i frysen en halvtimme innan du steker på dem, då håller de ihop bättre.
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Bönbiffar
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor, väl sköljda
- 200 g färsk broccoli
- 4 msk potatismjöl
- 3–4 msk bbq-sås
- salt & peppar
- olja till grillning/stekning
Pastasallad
- 200 g Kungsörnen Bönpasta Fusilli
- 1 förp (380 g) GoGreen Ekologiska Majskorn
- 12 st grön sparris
- 250 g cocktailtomater
- 150 g färska blåbär
- 200 g fetaost
Rostade kikärter
- 1 förp (380 g) GoGreen Ekologiska färdigkokta kikärter
- 2 msk olivolja
- Salt & peppar
Avokadokräm
- 1 avokado
- 2 msk olivolja
- 1-2 tsk citron
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Salt & chiliflakes
Så här gör du
- Börja med bönbiffarna: Grovhacka broccolin. Mosa bönorna grovt med gaffel och blanda i bbq-sås, potatismjöl och broccoli.
- Forma till biffar och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning. Förbered pastasallad, avokadokräm och rostade kikärtor under tiden.
- Pensla biffarna med olja och grilla eller stek dem ca 3–4 min/sida, salta och peppra.
- Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola den kall. Häll av majsen. Halvera tomaterna. Pensla sparrisen med olja och grilla den några minuter tills den fått fin färg.
- Blanda pastan med olja, salt och peppar. Lägg i tomat, sparris, rostade kikärter, blåbär och smulad feta. Toppa med pumpakärnor och färsk timjan.
- Avokadokräm: Mixa ihop ingredienserna till avokadokrämen till en slät kräm.
- Rostade kikärter: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kikärterna och låt rinna av så att de inte är blöta. Blanda kikärterna med olja och kryddor och häll ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.