Bönburgare med vita bönor & chilimajonäs
Vi älskar vegetariska burgare, och med färdigkokta bönor så går de snabbt att laga. Servera med dina favoritgrönsaker, en chilimajonäs eller annan god sås.
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:4-6 portioner
Ingredienser
- 2 förp (760 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 4 msk potatismjöl
- 1 färsk chili, hackad
- Olja till grillning/stekning
- Salt & svartpeppar
Chilimajonnäs
- 1½ dl majonnäs
- Srirachasås efter smak
Tillbehör
- 4-6 hamburgerbröd
- 4 avokado
- Sallad
- 1 röd lök, skivad
Så här gör du
- Mixa bönorna med mixerstav och blanda i finhackad chili, potatismjöl, salt och svartpeppar. Forma till 4-6 burgare (beroende på önskad storlek) och lägg dem i frysen ca 30 min, så håller de ihop bättre vid grillning/stekning.
- Pensla burgarna med olja och grilla eller stek dem ca 3-4 min/sida.
- Blanda ihop chilimajonnäsen. Skär avokadon i skivor. Servera burgarna i hamburgerbröd med avokado, lök, sallad och chilimajonnäs.