Bönchili med läcker smak av kakao och muscovadosocker
Den här bönchilin är en riktig smak-bomb med härliga toner av kakao och muscovadosocker.
-
Tillagningstid1 timme och 20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 3 dl GoGreen Bulgur
- 4 dl vatten
- 1 gul lök, finhackad
- 4 vitlöksklyftor finhackade
- ½ röd chili, finhackad
- 1 msk vardera av torkad timjan, oregano, paprikapulver
- 2 msk mald spiskummin
- 1 förp (300 g) krossade tomater
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 stor morot, grovhackad
- 1 zucchini, grovhackad
- 1 liten palsternacka, grovhackad
- 1 paprika, hackad i 3x3 cm bitar
- ½ msk muscovadosocker
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk kakao
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta kidneybönor
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- Salt efter smak
Så här gör du
- Stek lök på medelvärme i olja i ca 5 minuter tills löken blir mjuk och genomskinlig. Lägg i vitlök och chili och låt fräsa med i någon minut
- Tillsätt alla torra kryddor, krossade tomater, vinäger och låt koka på låg värme under lock i ca 30-40 minuter.
- Lägg i morötter och palsternacka och koka vidare i 15 minuter. Tillsätt zucchinin och paprikan och späd ev. med vatten om det behövs. Var försiktig, du vill ha chilin ganska tjock.
- Låt chilin koka ytterligare 10 minuter utan lock, och koka samtidigt bulgur enligt instruktionerna på paketet. Lägg i de sköljda och avrunna bönorna de sista 5 minuterna.
- Smaka av chilin med moscovadosocker, kakao, salt, peppar och cayennepeppar. Om du vill ha en lite mer matig chili kan du blanda i den färdiga bulgurn istället för att servera den på sidan av.
- Klipp över bladpersilja. Servera med en god sallad, bröd och ev. gräddfil eller guacamole.