Bönchili med läcker smak av kakao och muscovadosocker

Den här bönchilin är en riktig smak-bomb med härliga toner av kakao och muscovadosocker. Servera med vår bulgur & linsmix som passar perfekt till.

  • Tillagningstid
    1 timme och 20 minuter

Ingredienser

  • 3 dl GoGreen Eko Bulgur och Linsmix
  • 4 dl vatten
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor finhackade
  • ½ röd chili, finhackad
  • 1 msk vardera av torkad timjan, oregano, paprikapulver
  • 2 msk mald spiskummin
  • 1 pkt (300 g) GoGreen Eko Krossade Tomater
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 stor morot, grovhackad
  • 1 zucchini, grovhackad
  • 1 liten palsternacka, grovhackad
  • 1 paprika, hackad i 3x3 cm bitar
  • ½ msk muscovadosocker
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk kakao
  • 1 pkt (380 g) GoGreen Eko Kidneybönor
  • 1 pkt (380 g) GoGreen Eko Stora Vita Bönor
  • Salt efter smak

Så här gör du

  1. Stek lök på medelvärme i olja i ca 5 minuter tills löken blir mjuk och genomskinlig. Lägg i vitlök och chili och låt fräsa med i någon minut
  2. Tillsätt alla torra kryddor, krossade tomater, vinäger och låt koka på låg värme under lock i ca 30-40 minuter.
  3. Lägg i morötter och palsternacka och koka vidare i 15 minuter. Tillsätt zucchinin och paprikan och späd ev. med vatten om det behövs. Var försiktig, du vill ha chilin ganska tjock.
  4. Låt chilin koka ytterligare 10 minuter utan lock, och koka samtidigt bulgur & linsmixen enligt instruktionerna på paketet. Lägg i de sköljda och avrunna bönorna de sista 5 minuterna.
  5. Smaka av chilin med moscovadosocker, kakao, salt, peppar och cayennepeppar. Om du vill ha en lite mer matig chili kan du blanda i den färdiga Bulgur och Linsmixen istället för att servera den på sidan av.
  6. Klipp över bladpersilja. Servera med en god sallad, bröd och ev. gräddfil eller guacamole.