Tryfflar med choklad-cookie dough med vita bönor

De här ljuvliga läckerbitarna med mörk choklad och jordnötter är helt vegetariska och naturligt glutenfria, och får en extra proteinkick av vita bönor.

  • Tillagningstid
    20 minuter

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
  • 2 msk kokosolja 
  • 1 msk mandeldryck
  • 3 msk honung 
  • 1-2 tsk vaniljextrakt 
  • 3 msk kokossocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 100 g mörk choklad, minst 70% kakao 
  • 50 g hackade jordnötter

Så här gör du

  1. Smält kokosoljan. Mixa alla ingredienser förutom choklad och jordnötter i matberedare med kniv till en fast deg. 
  2. Hacka chokladen och vänd ner hälften i smeten, se till att chokladen fördelas ordentligt.
  3. Rulla till tryfflar i valfri storlek. Smält resten av chokladen över vattenbad/i micro. 
  4. Doppa tryfflarna i chokladen och ställ dem på bakplåtspapper. Strö över hackade jordnötter. Låt stelna. Förvara tryfflarna svalt.