Tryfflar med choklad-cookie dough med vita bönor
De här ljuvliga läckerbitarna med mörk choklad och jordnötter är helt vegetariska och naturligt glutenfria, och får en extra proteinkick av vita bönor.
-
Tillagningstid20 minuter
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 2 msk kokosolja
- 1 msk mandeldryck
- 3 msk honung
- 1-2 tsk vaniljextrakt
- 3 msk kokossocker
- 1 krm salt
- 2 dl havremjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 100 g mörk choklad, minst 70% kakao
- 50 g hackade jordnötter
Så här gör du
- Smält kokosoljan. Mixa alla ingredienser förutom choklad och jordnötter i matberedare med kniv till en fast deg.
- Hacka chokladen och vänd ner hälften i smeten, se till att chokladen fördelas ordentligt.
- Rulla till tryfflar i valfri storlek. Smält resten av chokladen över vattenbad/i micro.
- Doppa tryfflarna i chokladen och ställ dem på bakplåtspapper. Strö över hackade jordnötter. Låt stelna. Förvara tryfflarna svalt.