Crispy fillet BLT Sandwiches med potatissallad
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Potatissallad
- 700 g potatis, ev skalade och tärnade
- 4 tsk Dijon
- 3 msk gräddfil
- 4 msk majonnäs
- Färskpressad citronjuice, efter smak
- 7 g färsk dill, hackad
Crispy fillet
Tillbehör
- 2 tomater
- 2 gemsallad, 4-8 hela blad och resten hackad
- 8 skivor vego-bacon
- 8 skivor stora toastbröd
- Majonnäs, Srirachamajonnäs, sriracha eller annan sås
- Olivolja
- Färskpressad citron
Så här gör du
- Tärna potatisen. Lägg I en kastrull med saltat vatten och koka tills den är mjuk ca 10-15 min. Häll av och spola med kallt vatten. Låt kallna utspridda på ett fat. När potatisen svalnat, lägg dem i en skål och tillsätt senap, gräddfil, majonnäs, citronjuice och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar.
- Smaksätt den strimlade salladen med olivolja, färskpressad citron, salt och peppar.
- Skiva tomaterna och lägg åt sidan. Strimla salladen men spara 4-8 stora fina blad.
- Stek vego-baconet och låt de sedan rinna av på hushållspapper.
- Tillaga Crispy fillet enligt instruktionen på förpackningen.
- Montering: Bygg mackan. Lägg ett bröd i botten, bred med majonnäs. Lägg på salladsblad, skivad tomat, Crispy fillet, bacon och toppa med ett toastbröd brett med majonnäs.
- Dela mackan i två trekanter, stick gärna ner tandpetare eller liknade för att hålla ihop mackan. Servera med potatissallad, en mindre sallad eller chips.