Crispy fillet Club Sandwich
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Potatissallad
- 700 g potatis, ev skalade och tärnade
- 4 tsk Dijon
- 3 msk gräddfil
- 4 msk majonnäs
- Färskpressad citronjuice, efter smak
- 7 g färsk dill, hackad
Crispy fillet
Tillbehör
- 2 tomater
- 2 gemsallad, 4-8 hela blad och resten hackad
- 8 skivor vego-bacon
- 4 st stora brödfrallor
- Majonnäs, Srirachamajonnäs, sriracha eller annan sås
- Olivolja
- Färskpressad citron
Så här gör du
Potatissallad:
- Skala och skär potatisen i bitar.
- Koka potatisen i saltat vatten i ca 10-15 min tills de är mjuka.
- Skölj dem med kallt vatten och sprid ut dem på en tallrik för att kyla ner.
- Blanda den kalla potatisen med senap, gräddfil, majonnäs, citronsaft och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Sallad:
- Blanda strimlad sallad med olivolja, färskpressad citron, salt och peppar.
- Sätt undan skivade tomater.
- Spara några hela salladsblad för mackan.
Bacon:
- Stek vego-baconet tills det är krispigt och låt det rinna av på papper.
Crispy Fillet:
- Tillaga enligt instruktionerna.
Mackan:
- Dela brödet i två.
- Bred majonnäs på bottenbiten.
- Lägg på salladsblad, skivade tomater, Crispy fillet och bacon.
- Lägg på toppen av brödet, som också har majonnäs på sig.
- Servera mackan med potatissallad, en mindre sallad eller chips.