Crispy Fillet i salladsskålar med syrade grönsaker och chilisås
-
Tillagningstid1 timme
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Picklade grönsaker
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 1 dl ättiksprit
- 3 cm färsk ingefära, skala och riv
- 1 röd lök, skala och strimla
- 0,5 gurka, skiva
- 100 g morot, skala och hyvla med potatisskalare eller skiva tunt
Tillbehör
- 1-2 huvud isbergssallad
- Srirachasås, sweet chilisås eller annan sås med lite hetta
- Färsk koriander
- Rostade solrosfrön eller hackade jordnötter
Så här gör du
Picklade grönsaker
- Blanda strösocker, vatten och ättikssprit i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret löst upp sig.
- Lägg grönsakerna i lagen och låt stå minst en timme – gärna över natten.
Crispy Fillet
- Tillaga enligt anvisning på förpackningen.
Sallad
- Lossa bladen försiktigt från huvudet så att du får loss stora skålar. Skär ev de största i två för att få mindre.
Montering
- Fördela i salladsbladen picklade grönsaker, skivad Crispy Fillet, koriander och ringla över sås.