Fänkålssallad med bulgur, persika & rödbetshummus
Att göra sallad med finhyvlad fänkål är ett perfekt sätt att få lite extra smak, helt naturligt! Den enkla rödbetshummusen med kikärtor ger dig dessutom en extra proteinkick.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 4 dl GoGreen Bulgur
- 1 huvud rosésallad
- 1-2 st fänkål
- 4 st persikor
- 2-4 ägg
- 4 färdigkokta rödbetor
- 1 förp (380 g) GoGreen Ekologiska färdigkokta kikärter
- 2 lime
- 1 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Så här gör du
- Koka upp 8 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme utan lock i ca 8-10 minuter. Rör om då och då.
- Hyvla fänkål tunt, skiva persikorna och skär salladen. Behåll fänkålsdillen till att toppa med.
- Koka äggen mitt emellan hård och löskokt så gulan fortfarande är lite mjuk i mitten, ca 5-6 min.
- Mixa rödbetorna med kikärterna, oljan, lime, salt och peppar.
- Servera bulgur med fänkål, rosésallad, persika, ägg och rödbetshummus. Pressa gärna lite lime över och toppa med fänkålsdillen.