Fänkålssallad med bulgur, persika & rödbetshummus

Att göra sallad med finhyvlad fänkål är ett perfekt sätt att få lite extra smak, helt naturligt! Den enkla rödbetshummusen med kikärtor ger dig dessutom en extra proteinkick.

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp 8 dl lättsaltat vatten i en kastrull. Tillsätt bulgur och koka på svag värme utan lock i ca 8-10 minuter. Rör om då och då.
  2. Hyvla fänkål tunt, skiva persikorna och skär salladen. Behåll fänkålsdillen till att toppa med.
  3. Koka äggen mitt emellan hård och löskokt så gulan fortfarande är lite mjuk i mitten, ca 5-6 min.
  4. Mixa rödbetorna med kikärterna, oljan, lime, salt och peppar.
  5. Servera bulgur med fänkål, rosésallad, persika, ägg och rödbetshummus. Pressa gärna lite lime över och toppa med fänkålsdillen.