Frijoles – böndipp med chili och färsk koriander
Frijoles är den klassiska latinamerikanska bönröran som passar perfekt som sås till sommarens vegetariska grillfest. God även som dipp, kanske till tortillachips?
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:1 skål böndipp
Ingredienser
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 msk olja
- 1 dl vatten
- Salt
- Färsk koriander
Så här gör du
- Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken och finhacka chilin.
- Fräs lök och vitlök i olja några minuter på svag värme, utan att de tar färg.
- Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av. Lägg i chili och bönor i pannan, häll på vattnet och låt sjuda i 5 minuter.
- Mixa bönsåsen grovt med mixerstav. Smaka av med salt. Strö över färsk, hackad koriander. Ät frijoles som dipsås eller som tillbehör till exempel grillat.