Glutenfritt bröd med kokos och dadlar
Ett glutenfritt sött bröd med smak av kanel, kardemumma och dadlar.
-
Receptet ger:1 brödlimpa
Ingredienser
- 2,5 dl hackade dadlar
- 2 dl kokosdryck
- 3,3 dl (230 g) teffmjöl
- 3 msk GoGreen Ljust psyllium
- 1,5 tsk mald kanel
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 1,5 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 2 små bananer
- 1 ägg
- 4 msk kokosolja
Så här gör du
- Värm ugnen till 185 °C (170 °C för varmluftsugn).
- Koka upp kokosdrycken och slå på de hackade dadlarna.
- Blanda teffmjöl, psylliumfrön, kryddor, vaniljpulver, bikarbonat och salt i en stor skål.
- Blanda i ägget, mosad banan, och smält kokosolja i skålen med dadlarna och kokosdrycken.
- Tillsätt sedan kokosdryck-blandningen till mjölblandningen i den stora skålen, rör sedan försiktigt samman smeten.
- Olja en brödform (ca 9 x 23 cm) och häll i smeten.
- Baka brödet i mitten av ugnen i ca 40-45 min.