Glutenfritt bröd med kokos och dadlar

Ett glutenfritt sött bröd med smak av kanel, kardemumma och dadlar.

  • Receptet ger:
    1 brödlimpa

Ingredienser

  • 2,5 dl hackade dadlar
  • 2 dl kokosdryck
  • 3,3 dl (230 g) teffmjöl
  • 3 msk GoGreen Ljust psyllium
  • 1,5 tsk mald kanel
  • 1,5 tsk mald kardemumma
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 små bananer
  • 1 ägg
  • 4 msk kokosolja

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 185 °C (170 °C för varmluftsugn).
  2. Koka upp kokosdrycken och slå på de hackade dadlarna.
  3. Blanda teffmjöl, psylliumfrön, kryddor, vaniljpulver, bikarbonat och salt i en stor skål.
  4. Blanda i ägget, mosad banan, och smält kokosolja i skålen med dadlarna och kokosdrycken.
  5. Tillsätt sedan kokosdryck-blandningen till mjölblandningen i den stora skålen, rör sedan försiktigt samman smeten.
  6. Olja en brödform (ca 9 x 23 cm) och häll i smeten.
  7. Baka brödet i mitten av ugnen i ca 40-45 min.