God avokadosallad med fetaost och quinoa
En god quinoasallad är aldrig fel. Här kommer den med marockanska smaker och serveras med läcker rostad butternutsquash.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 1 dl GoGreen Quinoa
- 300 g butternut-squash, skalad och tärnad
- 2 msk olivolja
- 1 msk Ras el hanout-krydda
- 100 g fetaost, tärnad
- 1 tsk sumakkrydda
- 1 avokado, skalad och skuren i bitar
Till servering
- Färsk koriander, ruccolasallad och granatäpple
Så här gör du
- Koka quinoa enl. anvisningar på paketet, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
- Värm ugnen till 200 °C.
- Krydda butternut-squashen med 1 msk olivolja och ras el hanout, salt och peppar. Sprid ut på en ugnsplåt och rosta i ca 15-20 minuter eller tills den är mjuk. Låt svalna.
- Mixa fetaost, 1 msk olivolja och hälften av sumaken med en gaffel.
- Lägg några ruccolablaad på en tallrik och en sked quinoa ovanpå. Tillsätt avokado, squash och fetaost och toppa med färsk koriander och granatäpple.
- Servera med en god olivolja och strö över resterande sumak.