Grillad pumpasallad med quinoa och honungsdressing

Laga en matig sallad med rostad butternutpumpa, grönkål och quinoa. Strössla över granatäppelkärnor och fetaost för att höja smaken ytterligare!

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Quinoa
  • 500 g pumpa, tex butternut
  • 75 g späd grönkål
  • 1 granatäpple
  • 200 g fetaost
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Så här gör du

  1. Skölj quinoan noga i en sil. Koka upp 4 dl vatten och häll ner quinoan, koka under svag värme under lock i ca 15 minuter.
  2. Skär pumpan i bitar och grilla i grillpanna. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna (man kan rulla granatäpplet mot tex köksbänken för att få dem att lossna lättare när man sedan ska ta ut dem).
  3. Rör ihop olivolja, honung, senap, salt och peppar till dressingen.
  4. Blanda grönkål, granatäpplekärnor, smulad fetaost och den grillade pumpan och avsluta med att ringla lite av honungsdressingen över.

Produkter i receptet