Grillad pumpasallad med quinoa och honungsdressing
Laga en matig sallad med rostad butternutpumpa, grönkål och quinoa. Strössla över granatäppelkärnor och fetaost för att höja smaken ytterligare!
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Quinoa
- 500 g pumpa, tex butternut
- 75 g späd grönkål
- 1 granatäpple
- 200 g fetaost
- 1 dl olivolja
- 1-2 msk honung
- 2 tsk dijonsenap
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
Så här gör du
- Skölj quinoan noga i en sil. Koka upp 4 dl vatten och häll ner quinoan, koka under svag värme under lock i ca 15 minuter.
- Skär pumpan i bitar och grilla i grillpanna. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna (man kan rulla granatäpplet mot tex köksbänken för att få dem att lossna lättare när man sedan ska ta ut dem).
- Rör ihop olivolja, honung, senap, salt och peppar till dressingen.
- Blanda grönkål, granatäpplekärnor, smulad fetaost och den grillade pumpan och avsluta med att ringla lite av honungsdressingen över.