Grönkålssallad med kidneybönor och sesamdressing
En modern sallad med asiatisk touch av sesamolja, lime och ingefära. Perfekt som förrätt eller som tillbehör till nudlar eller grillat!
-
Tillagningstid15 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 300 g färsk grönkål
- 1 förp (380 g) GoGreen Eko färdigkokta kidneybönor
- 10 cm skalad gurka
Dressing
- 2 msk olivolja
- 1 msk sesamolja
- 2 msk ljus soja
- Saften av 2 lime
- 1 msk färsk, riven ingefära
- ½ röd chili, finhackad
- 2 msk GoGreen Skalat sesamfrö
- 1 msk honung
Så här gör du
- Ta bort stammarna från kålen och skölj och hacka bladen.
- Häll av spaden från kidneybönorna och skölja av dem i kallt vatten. Blanda bönorna med grönkålen.
- Skiva gurkan tunt och vänd ner den med.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Slå den över salladen och blanda väl.