Grönkålssallad med kidneybönor och sesamdressing

En modern sallad med asiatisk touch av sesamolja, lime och ingefära. Perfekt som förrätt eller som tillbehör till nudlar eller grillat!

  • Tillagningstid
    15 minuter

Ingredienser

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • Saften av 2 lime
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • ½ röd chili, finhackad
  • 2 msk GoGreen sesamfrön
  • 1 msk honung

Så här gör du

  1. Ta bort stammarna från kålen och skölj och hacka bladen.
  2. Häll av spaden från kidneybönorna och skölja av dem i kallt vatten. Blanda bönorna med grönkålen.
  3. Skiva gurkan tunt och vänd ner den med. 
  4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  5. Slå den över salladen och blanda väl.