Indisk linssoppa med röda linser och kokosmjölk
Ett recept på en härlig indisk linssoppa med smak av mango chutney, garam masala och ingefära. Perfekt för en snabb och god middag.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 3 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 tsk curry
- 2 msk garam masala
- 100 g bladspenat
- 1½ liter grönsaksbuljong
- 1 förp (300 g) krossade tomater
- 1 dl kokosmjölk
- ½ dl pressad citron
- Olja, riven ingefära, mango chutney, salt och peppar efter behov.
Så här gör du
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i lite olja. Tillsätt curry, garam masala och bladspenat, låt fräsa i 1 min.
- Tillsätt linserna och buljongen. Rör ner krossade tomater, kokosmjölk, pressad citron och riven ingefära. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.
- Koka under lock ca 15-20 min.