Indisk linssoppa med röda linser och kokosmjölk

Ett recept på en härlig indisk linssoppa med smak av mango chutney, garam masala och ingefära. Perfekt för en snabb och god middag.

  • Tillagningstid
    20 minuter

Ingredienser

  • 3 dl GoGreen Röda linser
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 tsk curry
  • 2 msk garam masala
  • 100 g bladspenat
  • 1½ liter grönsaksbuljong
  • 300 g GoGreen Eko Krossade Tomater
  • 1 dl koksmjölk
  • ½ dl pressad citron
  • Olja, riven ingefära, mango chutney, salt och peppar efter behov.

 

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i lite olja. Tillsätt curry, garam masala och bladspenat, låt fräsa i 1 min.
  2. Tillsätt linserna och buljongen. Rör ner krossade tomater, kokosmjölk, pressad citron och riven ingefära. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.
  3. Koka under lock ca 15-20 min.