Jordgubbs- och bönkaka

Vi bad systrarna Brydling experimentera i köket med våra svenskodlade bönor. Resultatet? En ljuvligt god jordgubbs- och bönkaka!

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    Ca 8 – 10 rulltårtsbitar

Ingredienser

Rulltårta (botten)

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 250 g mascarpone
  • 3 msk florsocker
  • 1 st finrivet skal av citron
  • 2 dl mixade kokta GoGreen Svenskodlade Vita bönor
  • 1 ½ dl starkt kaffe
  • 2 dl lätt sockrade delade jordgubbar + 1 dl till garnering
  • Vispad grädde

Så här gör du

  1. Rulltårta (botten)Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt grädden.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Sikta eller rör försiktigt ner det i äggsmeten
  4. Bred ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda på 225 grader i ca 5 minuter.
  5. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt allt svalna
  6. Fyllning: Vispa mascarpone, florsocker och citron till krämig konsistens.
  7. Vänd i bönskrämen och blanda runt.
  8. Ta bort papperet ifrån kakan och pensla med starkt kaffe
  9. Bred ut ett jämt lager med kräm och fördela bären på krämen.
  10. Rulla ihop, låt svalna. Garnera med grädde och jordgubbar.