Jordgubbs- och bönkaka
Vi bad systrarna Brydling experimentera i köket med våra svenskodlade bönor. Resultatet? En ljuvligt god jordgubbs- och bönkaka!
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:Ca 8 – 10 rulltårtsbitar
Ingredienser
Rulltårta (botten)
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 msk grädde
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
- 250 g mascarpone
- 3 msk florsocker
- 1 st finrivet skal av citron
- 2 dl GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 1 ½ dl starkt kaffe
- 2 dl lätt sockrade delade jordgubbar + 1 dl till garnering
- Vispad grädde
Så här gör du
- Rulltårta (botten): Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt grädden.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Sikta eller rör försiktigt ner det i äggsmeten
- Bred ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och grädda på 225 grader i ca 5 minuter.
- Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt allt svalna
- Fyllning: Vispa mascarpone, florsocker och citron till krämig konsistens.
- Skölja av och mixa vita bönor. Vänd i de mixade bönorna i mascarponekrämen och blanda runt.
- Ta bort papperet ifrån kakan och pensla med starkt kaffe
- Bred ut ett jämt lager med kräm och fördela bären på krämen.
- Rulla ihop, låt svalna. Garnera med grädde och jordgubbar.