Kikärtsgryta med curry, krossade tomater & jordnötsmör

En värmande kikärtsgryta passar perfekt på ruggiga höstdagar. Grytan går fort att laga och ger en härligt fyllig smak som passar bra ihop med en grönsallad.

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl GoGreen Ekologiska färdigkokta kikärter
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 förp (600 g) krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • ½ st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl apelsinjuice
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk curry
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipeppar
  • Salt och peppar efter behov
  • En näve cashewnötter

 

Så här gör du

  1. Hacka löken och bryn i en kastrull ett par minuter på medelvärme. 
  2. Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop. Smaka av med kryddorna.
  3. Låt grytan koka upp och låt puttra i 15 minuter på medelvärme. Häll i de färdigkokta kikärtorna samt nötterna när någon minut av koktiden återstår. Salta och peppra efter smak. Servera med basmatiris och en grönsallad. 

produkter i receptet