Kikärtsgryta med curry, krossade tomater & jordnötsmör
En värmande kikärtsgryta passar perfekt på ruggiga höstdagar. Grytan går fort att laga och ger en härligt fyllig smak som passar bra ihop med en grönsallad.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 3 dl GoGreen Ekologiska färdigkokta kikärter
- 1 st hackad gul lök
- 2 förp (600 g) krossade tomater
- 2 dl vatten
- ½ st grönsaksbuljongtärning
- 3 dl apelsinjuice
- 3 msk jordnötssmör
- 2 msk curry
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipeppar
- Salt och peppar efter behov
- En näve cashewnötter
Så här gör du
- Hacka löken och bryn i en kastrull ett par minuter på medelvärme.
- Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop. Smaka av med kryddorna.
- Låt grytan koka upp och låt puttra i 15 minuter på medelvärme. Häll i de färdigkokta kikärtorna samt nötterna när någon minut av koktiden återstår. Salta och peppra efter smak. Servera med basmatiris och en grönsallad.