Klassisk bönburgare med brioche-bröd

Bönburgare har blivit en modern klassiker. Du kan göra den på en uppsjö av olika sätt, här är vårt favoritrecept gjorda på kidneybönor!

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4-6 portioner

Ingredienser

  • 2 förp (760 g) GoGreen Eko Kidneybönor, väl sköljda
  • 3 morötter, skalade och rivna
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk potatismjöl
  • ½-1 dl sesamfrö
  • Salt & peppar
  • Olja till stekning

Tillbehör:

  • 4-6 st Brioche hamburgerbröd
  • hamburgerdressing
  • tomat
  • sallad
  • ost
  • ketchup

Så här gör du

  1. Fräs morötter, vitlök och spiskummin i olja några minuter.
  2. Mixa bönorna släta i matberedare eller mixer. Blanda i morötter och potatismjöl i bönsmeten. Salta och peppra.
  3. Forma till 4-6 burgare (beroende på önskad storlek) och vänd dem i sesamfrön. Lägg dem gärna i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.
  4. Grilla eller stek i olja på medelvärme ca 4 min per sida. Burgarna går även bra att lägga på grillen, grilla i 3-4 minuter per sida. Servera i hamburgerbröd med klassiska tillbehör.

Produkter i receptet