Klassisk bönburgare med brioche-bröd
Bönburgare har blivit en modern klassiker. Du kan göra den på en uppsjö av olika sätt, här är vårt favoritrecept gjorda på kidneybönor!
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4-6 portioner
Ingredienser
- 2 förp (760 g) GoGreen Eko färdigkokta kidneybönor
- 3 morötter, skalade och rivna
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 tsk spiskummin
- 2 msk potatismjöl
- ½-1 dl sesamfrö
- Salt & peppar
- Olja till stekning
Tillbehör:
- 4-6 st Brioche hamburgerbröd
- hamburgerdressing
- Tomat
- Sallad
- Ost
- Ketchup
Så här gör du
- Fräs morötter, vitlök och spiskummin i olja några minuter.
- Mixa bönorna släta i matberedare eller mixer. Blanda i morötter och potatismjöl i bönsmeten. Salta och peppra.
- Forma till 4-6 burgare (beroende på önskad storlek) och vänd dem i sesamfrön. Lägg dem gärna i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.
- Grilla eller stek i olja på medelvärme ca 4 min per sida. Burgarna går även bra att lägga på grillen, grilla i 3-4 minuter per sida. Servera i hamburgerbröd med klassiska tillbehör.