Kokosris med salladslök, basilika och chili

Jasminris kokat i kokosmjölk, kryddat med salladslök, basilika och chili - som gjort för en asiatisk vego-middag!

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 st stor lime
  • 4 st salladslökar (hackade)
  • 1 kruka färsk basiliska (finhackad)
  • 1 st röd chili (utkärnad och finhackad)

Så här gör du

  1. Blanda ris, kokosmjölk och vatten i en tjockbottnad kastrull. Riv cesten från limen och tillsätt i kastrullen. Låt koka upp och sedan småkoka.
  2. Tillaga riset i 15 minuter eller tills all vätska har kokat in. Låt riset svalna något och blanda sedan med övriga ingredienser. Servera!