Korngrynsrisotto med rostade morötter och fetaost
En läcker risotto med korngryn, tillsammans med morötter som fått extra sötma genom att ugnsrostas innan de stoppas i risotton.
-
Tillagningstid1 timme
-
Receptet ger:6 portioner
Ingredienser
- 3,5 dl GoGreen Svenskodlade Korngryn, sköljda
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1 medelstor lök, finhackad
- 1 medelstor fänkål, tunt skivad
- 1 dl vitt vin (valfritt)
- 4-5 dl grönsaksbuljong
- 1 nypa havssalt och svartpeppar
- 4-5 morötter, rostade
- 50 g färsk persilja, hackad
- 100 g fetaost tärnad
Så här gör du
- Rosta skivade morötter med ett stänk av olivolja i ugn 200 °C i 15 minuter.
- Fräs lök och vitlök i en skvätt olivolja i en stekpanna. Lägg i avsköljda korngryn och tunt skivad fänkål och rör ihop med lökblandningen. Häll på en skvätt vitt vin och koka i ett par minuter.
- Tillsätt buljongen och koka i 100 °C (ånga) i ugnen i 30-40 minuter, rör om efter halva tiden. Tillsätt rostade morötter, persilja salt och peppar och rör om väl. Täck pannan med lock och låt den vila i 5 minuter. Servera med smulad fetaost.