Krispig julsallad med kidneybönor, fänkål, chèvre och saffran
Råa knapriga grönsaker i kombination med mjuka och fylliga bönor är ju drömmen i en sallad. Dressingen med saffran är ett måste till. Ett tips för att få grönsakerna extra knapriga är att lägga dem en stund i isvatten efter att du har skivat upp dem.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 1 förp (380 g) GoGreen Eko färdigkokta kidneybönor
- 1 fänkål
- 1 påse machêsallad
- ½ kruka gräslök
- 3 msk GoGreen Solroskärnor
- 3 st fikon
- 100 g chèvre
- ½ granatäpple (bara kärnorna)
Dressing:
- 3 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk citronsaft
- 0,5 g saffran
- Salt och peppar
Så här gör du
- Blanda med olivolja, vinäger, dijonsenap, saffran, citronsaft, salt och peppar till dressingen. Låt stå.
- Skölj bönorna noggrant i kallt vatten. Hacka gräslöken. Rosta solroskärnorna gyllene i en torr panna.
- Ta bort fula blad på fänkålen. Skiva fänkål tunt eller ännu hellre, skiva den på en mandolin. Lägg i isvatten för extra krispighet.
- Lägg salladen på ett stort fat. Strö över bönor, fänkål, granatäppelkärnor och bryt över chèvren. Droppa över dressingen. Strö över rostade solrosfrön!