Krispig sallad med kidneybönor, fänkål, chèvre och saffran

Råa knapriga grönsaker i kombination med mjuka och fylliga bönor är ju drömmen i en sallad. Dressingen med saffran är ett måste till. Ett tips för att få grönsakerna extra knapriga är att lägga dem en stund i isvatten efter att du har skivat upp dem.

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 g saffran
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Blanda med olivolja, vinäger, dijonsenap, saffran, citronsaft, salt och peppar till dressingen. Låt stå.
  2. Skölj bönorna noggrant i kallt vatten. Hacka gräslöken. Rosta solroskärnorna gyllene i en torr panna.
  3. Ta bort fula blad på fänkålen. Skiva fänkål tunt eller ännu hellre, skiva den på en mandolin. Lägg i isvatten för extra krispighet.
  4. Lägg salladen på ett stort fat. Strö över bönor, fänkål, granatäppelkärnor och bryt över chèvren. Droppa över dressingen. Strö över rostade solrosfrön!