Linsbiffar på röda linser med couscous & fräsch myntadipp

Ett grönt recept med hemmagjorda linsbiffar med lätt syrlig picklad rödlök och en enkel yoghurtsås med mynta. Snabbt och gott!

  • Tillagningstid
    35 minuter

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen röda linser
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 huvud gemsallad
  • 1 knippe grön sparris
  • 3 st minigurka
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt eller annat alternativ
  • 1 kruka mynta
  • 2 st rödlök
  • 1 dl socker
  • ½ dl vitvinsvinäger eller ättika
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • 60 g pinjenötter
  • ½ kruka persilja

Så här gör du

  1. Koka de röda linserna. Finhacka lök och vitlök. Rör ihop de kokta linserna med lök, vitlök, potatismjöl, ägg, salt och svartpeppar och låt stå 10 min.
  2. Skiva rödlöken. Snabbpickla rödlöken genom att lägga den i en kastrull tillsammans med vatten, vinäger, socker och salt och låt koka upp. Låt koka ett par minuter och dra sedan åt sidan för att svalna.
  3. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  4. Hacka mynta och rör ihop med turkisk yoghurt och salt. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme tills de fått fin färg. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin.
  5. Forma linsbiffar och stek i olja på medelvärme ett par minuter på varje sida. Stek sparrisen. Servera biffarna med couscousen, salladen, gurkan, sparrisen, den picklade rödlöken och myntadippen. Toppa med pinjenötter.

Produkter i receptet