Linsbiffar på röda linser med couscous & fräsch myntadipp
Ett grönt recept med hemmagjorda linsbiffar med lätt syrlig picklad rödlök och en enkel yoghurtsås med mynta. Snabbt och gott!
-
Tillagningstid35 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk potatismjöl
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 huvud gemsallad
- 1 knippe grön sparris
- 3 st minigurka
- 2 ½ dl turkisk yoghurt eller annat alternativ
- 1 kruka mynta
- 2 st rödlök
- 1 dl socker
- ½ dl vitvinsvinäger eller ättika
- 2 dl vatten
- Salt
- 60 g pinjenötter
- ½ kruka persilja
Så här gör du
- Koka de röda linserna. Finhacka lök och vitlök. Rör ihop de kokta linserna med lök, vitlök, potatismjöl, ägg, salt och svartpeppar och låt stå 10 min.
- Skiva rödlöken. Snabbpickla rödlöken genom att lägga den i en kastrull tillsammans med vatten, vinäger, socker och salt och låt koka upp. Låt koka ett par minuter och dra sedan åt sidan för att svalna.
- Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
- Hacka mynta och rör ihop med turkisk yoghurt och salt. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme tills de fått fin färg. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin.
- Forma linsbiffar och stek i olja på medelvärme ett par minuter på varje sida. Stek sparrisen. Servera biffarna med couscousen, salladen, gurkan, sparrisen, den picklade rödlöken och myntadippen. Toppa med pinjenötter.