Linssallad med röda linser, sötpotatis & chili-rostade rotsaker
En sallad med härligt röda linser går väl ihop färgmässigt med morot, sötpotatis och polkabeta. Och gott är det också!
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 4 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 150 g sötpotatis
- 150 g potatis
- 100 g morot
- 100 g palsternacka
- 75 g polkabeta
- 100 g ruccola
- 1 röd chili
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk olivolja
- Flingsalt
Så här gör du
- Skala och dela rotsakerna i klyftor. Sötpotatis, polkabeta och potatis i lite större bitar än morot och palsternacka för att slippa olika tillagningstider.
- Hacka vitlök och chili. Lägg rotsakerna på en ugnsplåt tillsammans med vitlöken och chilin. Ringla olivoljan över och vänd runt i formen. Rosta i ca 30 minuter på 200 g.
- Skölj linserna och koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Servera linserna tillsammans med ruccolasallad och de rostade rotsakerna och ev lite flingsalt.