Linssoppa med lime och kokos
En len linssoppa med en frisk syra av lime och en lätt smak av kokos. Recept från boken Vegemania av Manuela Bosco.
-
Tillagningstid50 minuter
-
Receptet ger:2 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 1 l vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 stjälk vårlök
- ⅕ färsk chili
- 1 knippe färsk koriander
- 5 körsbärstomater
- 3 msk kokosdryck eller kokosmjölk
- 1 bit ingefära, riven
- 1 msk tahini
- 1 ekologisk lime
Så här gör du
- Blötlägg linserna (ifall du inte använder färdigkokta) en timme och häll ut vattnet.
- Häll en liter vatten i en kastrull och koka upp tillsammans med växtbuljongtärningen. Tillsätt linserna och låt koka i fem minuter.
- Tillsätt hackad lök, vitlök, vårlök, chili och en tredjedel av korianderknippet. Lägg i de sköljda tomaterna, kokosdryck/kokosmjölk och tahini. Låt småkoka 30-40 minuter på låg värme.
- Tvätta limen omsorgsfullt. Tillsätt resten av koriandern och limesaften i soppan. Smaka av och tillsätt lite vatten eller kokosgrädde vid behov. Avnjut varm med färskhackad koriander.