Linssoppa med lime och kokos

En len linssoppa med en frisk syra av lime och en lätt smak av kokos. Recept från boken Vegemania av Manuela Bosco.

  • Tillagningstid
    50 minuter

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Röda Linser
  • 1 l vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök

  • 1 stjälk vårlök

  • ⅕ färsk chili

  • 1 knippe färsk koriander
  • 5 körsbärstomater
  • 3 msk kokosdryck eller kokosmjölk
  • 1 bit ingefära, riven

  • 1 msk tahini

  • 1 ekologisk lime

 

Så här gör du

  1. Blötlägg linserna (ifall du inte använder färdigkokta) en timme och häll ut vattnet.
  2. Häll en liter vatten i en kastrull och koka upp tillsammans med växtbuljongtärningen. Tillsätt linserna och låt koka i fem minuter.
  3. Tillsätt hackad lök, vitlök, vårlök, chili och en tredjedel av korianderknippet. Lägg i de sköljda tomaterna, kokosdryck/kokosmjölk och tahini. Låt småkoka 30-40 minuter på låg värme.
  4. Tvätta limen omsorgsfullt. Tillsätt resten av koriandern och limesaften i soppan. Smaka av och tillsätt lite vatten eller kokosgrädde vid behov. Avnjut varm med färskhackad koriander.