Mjölkfri blåbär-kiwiyoghurt gjord på frön

En härlig hemmagjord yoghurt gjord på frön, blåbär och färsk kiwi med en lätt smak av vanilj. Strössla över lite GoRaw Bar-mix för en ännu godare smak!

  • Tillagningstid
    10 minuter + blötläggning av frön
  • Receptet ger:
    1-2 portioner

Ingredienser

  • Yoghurt:
  • 1 dl hampafrön (blötlagda, gärna över natten, minst 4 h)
  • 1 msk GoGreen Skalat sesamfrö (blötlagda, gärna över natten, minst 4 h)
  • 2 dl tinade blåbär
  • 1 kiwi
  • 5 msk kokosmjölk
  • (1-2 tsk flytande honung)
  • En nypa äkta vanilj

Dekoration:

  • 1 kiwi
  • Kokos och ev hackade nötter

Så här gör du

  1. Skölj de blötlagda fröna ordentligt och låt rinna av ordentligt.
  2. Skala kiwin och häll alla ingredienser i en blender. Kör på full effekt tills texturen är sidenaktig och lätt att äta med sked. Smaka av och tillsätt lite honung vid behov. 
  3. Skala den andra kiwin, skiva den och dekorera yoghurtkärlen med skivorna. Häll yoghurten i kärlen och servera med lite kokos och hackade nötter.
  4. Färdigt! Du kan antingen avnjuta yoghurten genast eller låta den kylas för att smaka ännu godare.

produkter i receptet