Mjölkfri blåbär-kiwiyoghurt gjord på frön
En härlig hemmagjord yoghurt gjord på frön, blåbär och färsk kiwi med en lätt smak av vanilj. Strössla över lite GoRaw Bar-mix för en ännu godare smak!
-
Tillagningstid10 minuter + blötläggning av frön
-
Receptet ger:1-2 portioner
Ingredienser
- Yoghurt:
- 1 dl hampafrön (blötlagda, gärna över natten, minst 4 h)
- 1 msk GoGreen Skalat sesamfrö (blötlagda, gärna över natten, minst 4 h)
- 2 dl tinade blåbär
- 1 kiwi
- 5 msk kokosmjölk
- (1-2 tsk flytande honung)
- En nypa äkta vanilj
Dekoration:
- 1 kiwi
- Kokos och ev hackade nötter
Så här gör du
- Skölj de blötlagda fröna ordentligt och låt rinna av ordentligt.
- Skala kiwin och häll alla ingredienser i en blender. Kör på full effekt tills texturen är sidenaktig och lätt att äta med sked. Smaka av och tillsätt lite honung vid behov.
- Skala den andra kiwin, skiva den och dekorera yoghurtkärlen med skivorna. Häll yoghurten i kärlen och servera med lite kokos och hackade nötter.
- Färdigt! Du kan antingen avnjuta yoghurten genast eller låta den kylas för att smaka ännu godare.