Rostad morot- och blomkålssallad med gula linser

Det här receptet är gjort på våra svenskodlade gula linser, som tillsammans med vitlöksrostad blomkål och morot blir till en härlig sallad. Servera med yoghurtdipp med smak av dill och citron. 

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl GoGreen Svenskodlade gula linser
  • 150 g morot
  • 100 g blomkål
  • 100 g fetaost
  • 80 g babyspenat, grönkål eller machesallad
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja, att rosta med
  • Oxalis, att toppa med

Till dippen:

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • ½ citron, pressad
  • Citroncest från 1 citron
  • ½ dl hackad dill
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Så här gör du

  1. Koka linserna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skär ner morötterna och blomkålen i mindre bitar. Dela och krossa en vitlöksklyfta. Lägg på bakplåtspapper och ringla lite olja och salt över tillsammans med den krossade vitlöken. Rosta i ugnen i ca 20 min, tills de fått färg och mjuknat.
  3. Smula fetaosten och hacka dillen. Gör dippen medan morot och blomkål går rostas i ugnen.
  4. Blanda turkisk yoghurt med salt, svartpeppar, pressad citron, rivet citroncest och dill.
  5. Servera de rostade grönsakerna med den ljumna linserna, salladen och dippen.