Tabbouleh - libanesisk persiljesallad med färsk mynta

En klassisks persiljesallad med smak av färsk mynta, tomat och rödlök. Perfekt till sommarens bufféer eller till en libanesisk middag.

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl GoGreen Bulgur
  • 1 stor bunt persilja
  • 10 färska myntablad
  • ½ gurka
  • 3 tomater
  • 2 st röda lökar
  • Saften av 2 citroner
  • 6-8 msk olivolja
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna. 
  2. Finhacka persiljan och myntan, skala och finhacka löken och tärna tomaterna.
  3. Blanda alla ingredienser med bulgurn, olivolja, citronsaft och krydda med salt och peppar.

produkter i receptet