Vegetarisk bowl med tofu, avokado och mango

Världens godaste Bowl med avokado, mango och tofu marinerad i smaker från Asien. Quinoa- & kikärtsmix är färdig på bara 10 minuter och smakar perfekt till!

  • Tillagningstid
    1 timme, 20 min
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Marinad

  • 2 msk limejuice
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk soja
  • ½ röd chili, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1½ msk ingefära, riven
  • 2 msk färsk koriander, finhackad

Bowl

  • 1 paket (200 g) skalade edamemebönor (frysta)
  • 1 paket (200 g) neutral tofu (fast)
  • ¼ huvud rödkål
  • 1 stor morot i grova skivor
  • 1 avokado i grova skivor
  • 1 mango, skuren i kuber (1 cm)

Topping

 

Så här gör du

  1. Lägg påsen med edamamebönor i en skål med ljummet vatten för att tina. Lägg samtidigt tofun i press mellan två hushållspapper under något tungt i minst 30 minuter.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Dela tofun i 1 cm stora kuber och lägg dessa tillsammans med ⅔ av marinaden i en plastpåse och skaka försiktigt så att alla bitar täcks. Marinera i minst 30 min och vänd påsen efter ca halva tiden. 
  4. Strimla rödkålen och moroten fint, gärna med en mandolin. Skiva avokadon och tärna mangon.
  5. Koka Quinoa- och Kikärtsmixen (2 portioner) enligt förpackningen. Blanda den kokta quinoa och kikärtsmixen med strimlade rödkålen, morötterna samt sojamarinad efter smak. Spara gärna marinad till servering.
  6. Stek den marinerade tofun på hög värme tills den fått gyllenbrun fin yta.
  7. Blanda ihop bowlen med quinoa och kikärtsblandingen i botten av en skål, lägg i stekt tofu, avokado, edamamebönor och mango. Blanda ihop srirachasås och majonäs till en tjock dressing.
  8. Servera bowlen med resten av marinaden, sriratchamajonäs och toppa med sesamfrö och färsk koriander.

produkter i receptet