Vegetarisk bowl med tofu, avokado och mango
Världens godaste Bowl med avokado, mango och tofu marinerad i smaker från Asien. Quinoa- & kikärtsmix är färdig på bara 10 minuter och smakar perfekt till!
-
Tillagningstid1 timme, 20 min
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Marinad
- 2 msk limejuice
- 2 msk sesamolja
- 4 msk soja
- ½ röd chili, finhackad
- 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
- 1½ msk ingefära, riven
- 2 msk färsk koriander, finhackad
Bowl
- 1 paket (200 g) skalade edamemebönor (frysta)
- 1 paket (200 g) neutral tofu (fast)
- ¼ huvud rödkål
- 1 stor morot i grova skivor
- 1 avokado i grova skivor
- 1 mango, skuren i kuber (1 cm)
Topping
- 1 nypa GoGreen Skalat sesamfrö
- 1 nypa koriander
- 1, 5 dl majonäs
- 1 msk srirachasås
Så här gör du
- Lägg påsen med edamamebönor i en skål med ljummet vatten för att tina. Lägg samtidigt tofun i press mellan två hushållspapper under något tungt i minst 30 minuter.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
- Dela tofun i 1 cm stora kuber och lägg dessa tillsammans med ⅔ av marinaden i en plastpåse och skaka försiktigt så att alla bitar täcks. Marinera i minst 30 min och vänd påsen efter ca halva tiden.
- Strimla rödkålen och moroten fint, gärna med en mandolin. Skiva avokadon och tärna mangon.
- Koka Quinoa- och Kikärtsmixen (2 portioner) enligt förpackningen. Blanda den kokta quinoa och kikärtsmixen med strimlade rödkålen, morötterna samt sojamarinad efter smak. Spara gärna marinad till servering.
- Stek den marinerade tofun på hög värme tills den fått gyllenbrun fin yta.
- Blanda ihop bowlen med quinoa och kikärtsblandingen i botten av en skål, lägg i stekt tofu, avokado, edamamebönor och mango. Blanda ihop srirachasås och majonäs till en tjock dressing.
- Servera bowlen med resten av marinaden, sriratchamajonäs och toppa med sesamfrö och färsk koriander.