Vegetarisk Halloumi Stroganoff med röda linser
En snabb och gräddig gryta som får en härlig sälta från halloumi-osten. Servera med vår ris- och ärtmix för att höja smaken ytterligare!
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 3 dl GoGreen Eko Råris & Ärtmix
- 1 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 200 g halloumiost, i 1 cm tjocka stimlor
- 2 morötter, grovhackade
- 1 gul lök, finhackad
- Rapsolja att steka i
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp (300 g) krossade tomater
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk honung
- 2 ½ dl grädde (t ex havre- eller sojagrädde)
- 1 tsk timjan
- Salt & peppar
- Ev lite vatten för att få rätt konsistens på stroganoffen.
Så här gör du
- Stek halloumiosten snabbt tills den är fått lite brunaktig färg. Lägg åt sidan.
- Stek morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong, balsamvinäger, honung, grädde, timjan och linser. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15-20 minuter. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens
- När det återstår 10 minuter av koktiden för stroganoffen så kokar du råris & ärtmixen enligt instruktionerna på förpackningen.
- Smaka av med salt och peppar när stroganoffen har puttrat färdigt och vänd ned halloumin. Servera med råris & ärtmixen.