Vegetarisk Halloumi Stroganoff med röda linser

En snabb och gräddig gryta som får en härlig sälta från halloumi-osten. Servera med vår ris- och ärtmix för att höja smaken ytterligare!

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl GoGreen Eko Råris & Ärtmix
  • 1 dl GoGreen Röda linser (torra)
  • 200 g halloumiost, i 1 cm tjocka stimlor
  • 2 morötter, grovhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • Rapsolja att steka i
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp (300 g) krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 ½ dl grädde (t ex havre- eller sojagrädde)
  • 1 tsk timjan
  • Salt & peppar
  • Ev lite vatten för att få rätt konsistens på stroganoffen.

 

Så här gör du

  1. Stek halloumiosten snabbt tills den är fått lite brunaktig färg. Lägg åt sidan.
  2. Stek morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong, balsamvinäger, honung, grädde, timjan och linser. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15-20 minuter. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens
  3. När det återstår 10 minuter av koktiden för stroganoffen så kokar du råris & ärtmixen enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Smaka av med salt och peppar när stroganoffen har puttrat färdigt och vänd ned halloumin. Servera med råris & ärtmixen.

produkter i receptet