Vegetarisk Halloumi Stroganoff med röda linser

En snabb och gräddig gryta som får en härlig sälta från halloumi-osten. Servera med vår ris- och ärtmix för att höja smaken ytterligare!

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Stek halloumiosten snabbt tills den är fått lite brunaktig färg. Lägg åt sidan.
  2. Stek morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong, balsamvinäger, honung, grädde, timjan och linser. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15-20 minuter. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens
  3. När det återstår 10 minuter av koktiden för stroganoffen så kokar du råris & ärtmixen enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Smaka av med salt och peppar när stroganoffen har puttrat färdigt och vänd ned halloumin. Servera med råris & ärtmixen.