Vegetarisk lasagne med vita bönor och zucchini
Alla gillar vi lasagne, och här kommer en vegetarisk variant med vita bönor och zucchini istället för kött. Använd gärna färska lasagneplattor så förkortar du tillagningstiden i ugnen.
-
Tillagningstid45 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Vit sås
- 500 g crème fraiche
- 1 zucchini
- Salt och svartpeppar
Tomatsås med bönor
- 2 förp (600 g) krossade tomater
- 1 gul lök, hackad Olivolja till stekning
- 2 tsk torkad basilika
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor, väl sköljda
- 1 paket färska lasagneplattor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vit sås: Skär zucchini i grova bitar. Låt den koka med crème fraichen ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Tomatsås: Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och bönorna. Låt det koka ihop 5 minuter.
- Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva plattorna med tomat och vit sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven ost. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter.