Vegetarisk poke bowl med asiatiska smaker och svarta bönor
Poke bowl har blivit en modern favorit. Välj själv vilka ingredienser du gillar, hacka upp dem fint och presentera i en snygg skål. Här i vegetarisk tappning med linspasta, bönor och massvis med grönsaker.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 450 g Kungsörnen Linspasta Fusilli
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor
- ½ förp (150 g) GoGreen Ekologiska Majskorn
- 100 g sugarsnaps
- 2 st morötter
- 3 stjälkar vårlök
- 1 st chili
- GoGreen Skalat sesamfrö
- 1 kruka koriander
- Srirachamajonnäs
Picklad rödlök:
- 2 st rödlökar
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Så här gör du
- Skiva rödlök och lägg i vatten, ättika och socker. Koka upp och dra sedan av värmen. Låt dra i 10 min.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hacka och riv grönsakerna.
- Lägg upp pastan, bönorna och grönsakerna i små högar i fyra skålar. Toppa med koriander, tunt skuren chili, sesamfrön och picklad rödlök.
- Servera med en klick färdigköpt Srirachamajonnäs.