Vegetarisk tikka masala med halloumi
Tikka Masala är en enkel och god indisk gryta. Här serveras den med kryddris och gyllenbrun halloumi.
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Kryddris
- 4 dl basmatiris
- 1 st kanelstång
- 2 kärnor kardemumma
- 1 nypa gurkmeja
Tikka Masala
- 1 fpk halloumi
- 1 msk smör
- 1 st hackad vitlöksklyfta
- 3 st salladslökar
- 0,5 hackad röd chili
- 1 st gul eller röd paprika
- 2 tsk garam masala
- 0,5 dl hackad koriander
- 1 msk hackad ingefära
- 3 dl matlagningsgrädde alt matlagningsyoghurt
- Salt och peppar
- 3 msk tomatpuré
Så här gör du
- Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.
- Bryn halloumi i olja till den är gyllenbrun på utsidan. Tillsätt hackad vitlök, salladslök, chili och paprika. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
- Häll i grädde/yoghurt och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.