Vegetarisk tikka masala med halloumi

Tikka Masala är en enkel och god indisk gryta. Här serveras den med kryddris och gyllenbrun halloumi.

  • Tillagningstid
    40 minuter

Ingredienser

Kryddris

  • 4 dl basmatiris
  • 1 st kanelstång
  • 2 kärnor kardemumma
  • 1 nypa gurkmeja

Tikka Masala

  • 1 fpk halloumi
  • 1 msk smör
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 3 st salladslökar
  • 0,5 hackad röd chili
  • 1 st gul eller röd paprika
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 dl hackad koriander 
  • 1 msk hackad ingefära
  • 3 dl matlagningsgrädde alt matlagningsyoghurt
  • Salt och peppar
  • 3 msk tomatpuré 

Så här gör du

1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.

2. Bryn halloumi i olja till den är gyllenbrun på utsidan. Tillsätt hackad vitlök, salladslök, chili och paprika. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.

3. Häll i grädde/yoghurt och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera grytan tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.