Vegetarisk Tikka Masala med röda linser & sås på kokosmjölk
Laga en vegetarisk indisk gryta med röda linser, kokosmjölk och Garam Masala-krydda. Snabblagat, smakrikt och värmande!
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 3 msk tomatpuré
- 3 dl kokosmjölk
- 1 förp (300 g) krossade tomater
- 1 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 3 msk ingefära, färsk riven
- ½ citron, saften
- 2-3 msk garam masala
- Olja till stekning
- Salt & peppar
- 1 kruka färsk koriander
Så här gör du
- Stek lök och vitlök i olja i en stor gryta. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och garam masala.
- Låt puttra under lock tills linserna är mjuka, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bulgur och en klick yoghurt och toppa med koriander.