Vegetariska bönbiffar på kidneybönor & grillad sötpotatis
Sommarens godaste vegetariska BBQ-biffar görs på kidneybönor och broccoli. Servera med grillad sötpotatis med vitlökspesto.
-
Tillagningstid45 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 1 förp (380 g) GoGreen Eko färdigkokta kidneybönor
- 200 g färsk broccoli
- 4 msk potatismjöl
- 3-4 msk bbq-sås
- salt & peppar
Vitlökspesto
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika
- 30 g pinjenötter
- 4-5 msk olivolja
- 1-2 msk citronsaft
- salt & peppar
Tillbehör
- 2 sötpotatisar
- salt & peppar
- färsk persilja till servering
Så här gör du
- Grovhacka broccolin. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av. Mosa bönorna grovt med gaffel och blanda i BBQ-sås, potatismjöl och broccoli. Forma till biffar och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning. Pensla biffarna med olja och grilla eller stek dem ca 3-4 min/sida, salta och peppra.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela sötpotatisarna på längden och baka dem ca 25 min, eller tills de är mjuka.
- Mixa alla ingredienser till peston med mixerstav. Lägg på pesto på potatisarna. Strö över färsk, hackad persilja. Servera biffarna med sötpotatisen och ev lite extra BBQ-sås