Vegetariska bönbiffar på kidneybönor & grillad sötpotatis

Sommarens godaste vegetariska BBQ-biffar görs på kidneybönor och broccoli. Servera med grillad sötpotatis med vitlökspesto.

  • Tillagningstid
    45 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Vitlökspesto

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 30 g pinjenötter
  • 4-5 msk olivolja
  • 1-2 msk citronsaft
  • salt & peppar

 Tillbehör

  • 2 sötpotatisar
  • salt & peppar
  • färsk persilja till servering

Så här gör du

  1. Grovhacka broccolin. Skölj bönorna under rinnande vatten i ett durkslag, låt rinna av. Mosa bönorna grovt med gaffel och blanda i BBQ-sås, potatismjöl och broccoli. Forma till biffar och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning. Pensla biffarna med olja och grilla eller stek dem ca 3-4 min/sida, salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Dela sötpotatisarna på längden och baka dem ca 25 min, eller tills de är mjuka.
  3. Mixa alla ingredienser till peston med mixerstav. Lägg på pesto på potatisarna. Strö över färsk, hackad persilja. Servera biffarna med sötpotatisen och ev lite extra BBQ-sås

produkter i receptet