Vegetariska kikärtsburgare med fetaost och röd yoghurtsås

Prova att göra en hamburgare på kikärter nästa gång, tillsammans med fetaosten blir de ljuvligt goda att grilla! Såsen och grönsakerna går att göra i förväg och ställa fram kallt till servering. Smaklig spis!

  • Tillagningstid
    20 minuter

Ingredienser

Kikärtsburgare:

  • 1 pkt (380 g) GoGreen Eko Färdigkokade Kikärter
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 100 g fetaost
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt och peppar, efter behov
  • Olja eller smör till stekning

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 3-5 msk ajvar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • Avocado
  • Tomat
  • Grönsallad
  • Rödlök
  • Hamburgerbröd

 

Så här gör du

  1. Kikärtsburgare: Mixa kikärterna till en fast ”färs” i en skål.
  2. Finhacka löken och vitlöken och riv moroten.
  3. Smula ner fetaosten i kikärtsfärsen och blanda i lök, vitlök, morot, ägg och ströbröd. Smaka av med kryddorna. 
  4. Dela upp ”färsen” i fyra stora eller åtta små bitar och forma varje bit till en rund burgare.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna på båda sidor så de får en fin yta.
  6. Bygg ihop burgarna och grönsakerna i bröden och toppa med yoghurtsåsen.
  7. Yoghurtsås: Blanda samman alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

produkter i receptet