Vegetariska köttbullar med mozzarella och tomatsås
Med grönkål och svarta bönor är det enkelt att laga ett alternativ till de klassiska köttbullarna. Här även med lite mozzarella i, för en extra fyllig och god smak. Servera med vår Bulgur-& linsmix, klar på en kvart!
-
Tillagningstid25 minuter
-
Receptet ger:4-6 portioner
Ingredienser
- 5 dl GoGreen Eko Bulgur- & Linsmix
- 350 g grönkål
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor
- 250 g mozzarella
- 4-5 msk maizena
- 300 g krossade tomater
- 250 g cocktailtomater
- 1 kruka färsk basilika
- Salt & peppar
Så här gör du
- Fräs grönkålen på medelvärme i lite olja.
- Mixa svarta bönor med hälften av grönkålen till en smet, tillsätt maizena, salt & peppar.
- Bryt mozzarellan i bitar och lägg den i smeten, blanda väl. Forma till runda bollar.
- Stek dem och cocktailtomaterna på medelvärme i lite olja, ca 7 minuter. Häll över krossade tomater och färsk basilika. Smaka av såsen med salt & peppar.
- Koka GoGreen Bulgur-& linsmix enligt anvisning på paketet och servera till bönbollarna tillsammans med resten av grönkålen.