Vegetariska nuggets på svenskodlade vita bönor
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Nuggets
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 150 g GoGreen Ekologiska Majskorn
- 2 ägg
- 2 msk Kungsörnen Idealmjöl
- 1 gullök
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk grönsaksfond
- ½ msk paprikapulver
- Hampafrön
Picklad rödlök
- 2 st rödlökar
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
Rödbetshummusdipp
- 150 g GoGreen Ekologiska färdigkokta kikärter
- 3 st färdigkokta rödbetor
- 1 st klyfta vitlök
- 2 msk pressad citron
- 2 msk olivolja
- 1 knippe koriander
Avocado och basilikadipp
- 2 avokado
- 1 kruka basilika
- ½ pressad citron
- flingsalt efter smak
- 1 msk GoGreen Ekologiska Chiafrön
Så här gör du
- Picklad rödlök: Skiva rödlök och lägg i vatten, ättika och socker. Koka upp och dra sedan av värmen. Låt dra i 10 min.
- Rödbetshummusdipp: Mixa alltsammans till en röra.
- Avocado och basilikadipp: Mixa alltsammans till en röra.
- Nuggets: Mixa bönor, majs, lök, vitlök, ägg, mjöl, grönsaksfond och paprikapulver grovt.
- Forma till nuggets och rulla i hampafrön. Stek i ordentligt med smör och olja eller fritera tills de är gyllene.