Vegetariska nuggets på svenskodlade vita bönor

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Nuggets

Picklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Rödbetshummusdipp

Avocado och basilikadipp

Så här gör du

  1. Picklad rödlök: Skiva rödlök och lägg i vatten, ättika och socker. Koka upp och dra sedan av värmen. Låt dra i 10 min. 
  2. Rödbetshummusdipp: Mixa alltsammans till en röra.
  3. Avocado och basilikadipp: Mixa alltsammans till en röra.
  4. Nuggets: Mixa bönor, majs, lök, vitlök, ägg, mjöl, grönsaksfond och paprikapulver grovt.
  5. Forma till nuggets och rulla i hampafrön. Stek i ordentligt med smör och olja eller fritera tills de är gyllene.