Vego-bowl med avokado, grönkål och rödbetshummus
En bowl är den näst intill perfekta maträtten – vacker att se på, nyttig att äta och enkel att laga. Här med färska grönsaker, bönor, rödbetshummus och vår goda Quinoa- och kikärtsmix!
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 4 dl GoGreen Eko Quinoa- & Kikärtsmix
- 2 avokados, skivade
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor
- 200 g grönkål
- 100 g blandad sallad
- GoGreen Solroskärnor
- Till servering: syrade morötter
Rödbetshummus
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 1 citron, saften
- 1 vitlöksklyfta
- ½ tsk spiskummin
- 1 dl olivolja
- 2 msk tahini (sesampasta)
- 2 kokta rödbetor
- Salt
Så här gör du
- Börja med hummusen. Spola vita bönorna under kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv (eller använd mixerstav) och mixa slätt. Smaka av med salt.
- Koka Quinoa- & kikärtsmix enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.
- Spola svarta bönorna under kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Lägg upp alla ingredienser vackert i en skål/portion.