Vego-tacos med bönor, rostad majs och chilihummus med lime
Vegetariska tacos med färdigkokta bönor går lika snabbt att laga som den "vanliga" fredags-tacon, och är minst lika goda.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:6 portioner
Ingredienser
- 2 förp (760 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor eller GoGreen Eko färdigkokta kidneybönor
- 1 förp (380 g) GoGreen Ekologiska Majskorn
- 6 stora tortillabröd (på majs eller vete)
- 200 g blandade salladsblad
- 1 ½ dl crème fraiche/vegetabiliskt alternativ
- Salt & peppar
- Olja till stekning
Chilihummus
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 1 lime, saften
- 2 msk Srirachasås
- 1 tsk spiskummin
- 1 ½ dl olivolja
- 3 msk tahini (sesampasta)
- Salt
Så här gör du
- Vegotacos: Spola bönor och majs under kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme, lägg i majsen och vänta tills de börjar poppa och får färg. Lägg i bönorna så de blir varma, salta och peppra.
- Servera direkt i tortillabröd med sallad, chilihummus, crème fraiche och majs.
- Chilihummus: Spola bönorna under kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
- Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv (eller använd mixerstav) och mixa slätt.
- Smaka av med salt.