Ärtcreme med färsk spenat och dill
Mixa ihop den grönaste dippen du kan tänka dig! Med gula ärtor, dill och bladspenat så kommer den göra succé att dippa i eller ha som spread på en smörgås.
-
Tillagningstid1 timme, 10 minuter + blötläggning
-
Receptet ger:1 skål ärtcreme
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Svenskodlade gula ärter (torra)
- ½ vitlöksklyfta
- 1 msk neutralolja eller smaksatt rapsolja
- 30 gram färsk babyspenat
- ev. 2 msk hackad dill
- ½ tsk citronsaft
- Salt & peppar
Så här gör du
- Blötlägg ärtorna i rikligt med vatten över natten.
- Koka ärtorna ca 60 min, nästan tills de kokat sönder.
- Mixa alla ingredienserna till en slät creme. Tillsätt eventuellt mer olja om du vill ha en tunnare creme.