Black bean burger – bönburgare med svarta bönor
Vem älskar inte bönburgare? Enkla att mixa ihop och steka, sen är det bara att välja din favoritört som smaksättning. Blanda i ett halvt paket halloumi för sälta eller lite sesamolja och sesamfrö i smeten för en nötigare smak!
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4-6 burgare
Ingredienser
- 2 förp (760 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor
- 1 rödlök, skalad och finhackad
- 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
- 1 dl hackade färska örter, tex persilja, basilika
- ½ tsk salt
- ½ röd chili, finhackad
- 1 ½ dl GoGreen Pumpakärnor, grovhackade
- 4 msk potatismjöl
- olja till stekning/grillning
Tillbehör
- 4-6 hamburgerbröd eller pitabröd, sallad, dressing
Så här gör du
- Låt bönorna rinna av och mosa dem med en gaffel i en bunke.
- Blanda i övriga ingredienser, tillsätt potatismjölet på slutet.
- Forma till 4-6 burgare (beroende på önskad storlek). Om du upplever att konsistensen är lite smulig så kan du blanda i lite vatten och matolja. Lägg dem gärna i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.
- Pensla med olja och grilla eller stek 3-4 min per sida. Servera i hamburgerbröd eller pitabröd, med dressing och sallad.