Böndipp med chipotle – perfekt till grönsaker och chips
Testa en böndipp på borlottibönor med ordentlig smak av vitlök, paprika och spiskummin. Som gjord för helgens dipp!
-
Tillagningstid15 minuter
-
Receptet ger:1 skål dipp
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Svenskodlade Borlottibönor (torra), eller GoGreen Svenskodlade färdigkokta små vita bönor
- 1 kokad morot
- 1 dl GoGreen Pumpakärnor
- 2 msk olivolja
- 1–2 msk chipotlepasta
- 1–2 vitlöksklyftor
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk citron
- Salt och peppar
- FINN CRISP Roasted peppar and chipotle snacks, eller andra snacks
Så här gör du
- Om du använder torra bönor, blötlägg i 8 timmar och koka sedan i 1 timme. Häll av kokvattnet. Om du använder färdigkokta bönor så kan du bortse från detta steg.
- Skär moroten i cirka 1 cm breda skivor och koka den till dess att den är mjuk (cirka 10 min).
- Mixa pumpakärnorna i en matberedare. Grovhacka vitlöken. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman till en len röra.
- Serveras med fördel till FINN CRISP Roasted peppar and chipotle snacks.