Citrussallad med gröna linser, spenatpesto och pistagedukkah
Lyft din sallad med friska smaker av apelsin och blodgrape! Här serverar vi den med en Dukkah – hackade nötter och kryddor som ger både god smak och extra crunch.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Linssallad
- 4 dl GoGreen Gröna linser (torra)
- 60 g späd mangold
- 2 apelsiner
- 1 blodgrape
- 2 avocado
- 2 dl parmesan
- 75 g g färsk spenat
- 1,5 dl olivolja
- 1 dl pinjenötter
- 1 tsk salt
Pistagedukkah
- 1 dl pistagenötter
- 4 msk GoGreen Skalat sesamfrö
- 3 tsk korianderfrön
- 3 tsk torkad mynta
- 3 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk kumminfrön
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk flingsalt
Så här gör du
- Skölj linserna och koka på svag värme under lock i ca 25 minuter. Häll av vattnet
- Skala apelsinerna och grapefrukten och dela klyftorna i mindre bitar. Skiva avokadon i tunna skivor.
- Mixa parmesan, spenat, olivolja, pinjenötter och salt till en grovt hackad konsistens.
- Servera linserna tillsammans med späd mangold, citrusfrukterna, avokadon och peston.
- Pistagedukkah: Hacka nötterna och mortla kryddorna. Blanda ihop och toppa salladen – Enkelt och smarrigt!