Citrussallad med gröna linser, spenatpesto och pistagedukkah

Lyft din sallad med friska smaker av apelsin och blodgrape! Här serverar vi den med en Dukkah – hackade nötter och kryddor som ger både god smak och extra crunch.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Linssallad

  • 4 dl GoGreen Gröna linser (torra)
  • 60 g späd mangold
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 avocado
  • 2 dl parmesan
  • 75 g g färsk spenat
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 tsk salt

Pistagedukkah

  • 1 dl pistagenötter
  • 4 msk GoGreen Skalat sesamfrö
  • 3 tsk korianderfrön
  • 3 tsk torkad mynta
  • 3 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Skölj linserna och koka på svag värme under lock i ca 25 minuter. Häll av vattnet
  2. Skala apelsinerna och grapefrukten och dela klyftorna i mindre bitar. Skiva avokadon i tunna skivor.
  3. Mixa parmesan, spenat, olivolja, pinjenötter och salt till en grovt hackad konsistens.
  4. Servera linserna tillsammans med späd mangold, citrusfrukterna, avokadon och peston.
  5. Pistagedukkah: Hacka nötterna och mortla kryddorna. Blanda ihop och toppa salladen – Enkelt och smarrigt!