Heta böntacos med vegetariska tillbehör
Tacos när de är som bäst – med egna kryddor och färdiga på en kvart. Srirachasås och ingeäfra ger ett gott sting, toppa med grönsaker!
-
Tillagningstid15 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 1 förp (380 g) GoGreen Svenskodlade färdigkokta kidneybönor
- 1 dl chilisås
- 2 msk olivolja
- ½ hackad gul lök
- 2 msk GoGreen Pumpakärnor
- 1 msk srirachasås
- En nypa kummin
- 3 msk kokad GoGreen Quinoa
- 1 msk färskriven ingefära
- 1-2 msk honung
- Salt
Till servering:
- Tacoskal
- Sallad
- Tomat
- Rödlök
- Salsa
Så här gör du
- Häll olivoljan i en kastrull och tillsätt fint hackad lök, spiskummin och riven ingefära. Låt puttra någon minut under omrörning tills dess att löken är genomskinlig.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme i cirka 5 minuter.
- Beroende på önskad konsistens, mosa eller ät röran som den är. Servera gärna med koriander och en klick crème fraiche.
- Servera med tacoskal, grönsaker och salsasås.