Klassiska bruna bönor med sirap
Vårt recept på svenskodlade bruna bönor, lagat från grunden på traditionellt vis med sirap och ättika. En fantastiskt god klassiker som fortfarande står stark.
-
Tillagningstid2 timmar + 12 timmar blötläggning
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Svenskodlade Bruna bönor (torra)
- 8 dl vatten
- 1 msk sirap
- 1 msk ättika 12%
- 1 msk potatismjöl
- Salt och peppar
Så här gör du
- Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet.
- Lägg bönorna i en gryta och tillsätt 8 dl vatten och salt. Låt koka under lock i ca 1 timme. Späd på med mer vatten om det behövs och rör om.
- Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.
- Rör ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i grytan tills du når den konsistens du önskar. Låt det koka ihop i ytterligare ca 10-15 min och servera!