Klassiskt kryddad gul ärtsoppa från grunden
Prova att laga en klassisk ärtsoppa från grunden genom att blötlägga ärtorna ett dygn i förväg. Ärtsoppa är enkel och god husmanskost som förgyller varje torsdag!
-
Tillagningstid1 timme + 12 timmars blötläggning
-
Receptet ger:6 portioner
Ingredienser
- 6 dl GoGreen Svenskodlade gula ärter (torra)
- 1,5 l vatten
- 1 tsk salt
- 1 st hel skalad gul lök
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 tsk timjan
- (ev en tesked mejram)
Så här gör du
- Skölj ärterna och lägg dem i blöt i 12 timmar.
- Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sjuda tillsammans med lök och buljong, tills ärterna är mjuk – cirka 1 timme.
- Ta upp löken och krydda med timjan (och ev mejram). Servera med senap och klassiska tillbehör.