Marockanskt couscous med gurkmeja, kanel & koriander
Att "pimpa" couscousen är ett perfekt sätt att addera smak till din marockanska middag! I detta recept har vi öst på med allt det där göttiga som särskiljer helt ok couscous från himmelsk couscous värdig en rykande het Marockansk gryta.
-
Tillagningstid10 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 5 dl GoGreen Fullkornscouscous
- 1 st gul lök (hackad)
- 2 st vitlöksklyftor (hackade)
- 1 st röd chili
- 2 msk olivolja
- 1 dl gojibär
- ½ st broccolibukett
- 5 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 st kanelstänger
- 1 tsk gurkmeja
- ½ citron (pressad)
- 3-5 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk koriander (hackad)
- 3 msk GoGreen Pumpakärnor
Så här gör du
- Fräs lök, vitlök, chili i olja i en stor stekpanna tillsammans med gojibär och broccoli.
- Häll över ingredienserna i en kastrull och blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja. Koka upp och låt koka ett par minuter.
- Blanda ner couscousen i kastrullen och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
- Smaka av couscousen med citron, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor och finhackad färsk koriander – servera!