Marockanskt couscous med gurkmeja, kanel & koriander

Att "pimpa" couscousen är ett perfekt sätt att addera smak till din marockanska middag! I detta recept har vi öst på med allt det där göttiga som särskiljer helt ok couscous från himmelsk couscous värdig en rykande het Marockansk gryta.

  • Tillagningstid
    10 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 5 dl GoGreen Fullkornscouscous
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 2 st vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 st röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gojibär
  • ½ st broccolibukett
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 st kanelstänger
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ citron (pressad)
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk koriander (hackad)
  • 3 msk GoGreen Pumpakärnor

Så här gör du

  1. Fräs lök, vitlök, chili i olja i en stor stekpanna tillsammans med gojibär och broccoli.
  2. Häll över ingredienserna i en kastrull och blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja. Koka upp och låt koka ett par minuter.
  3. Blanda ner couscousen i kastrullen och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.
  4. Smaka av couscousen med citron, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor och finhackad färsk koriander – servera!